top of page

Hun som ikke fikk sove - fra Askøy

 

Fra en kvinne på Askøy fikk vi en stor takk. Hun slet med søvnforstyrrelser og var stort sett våken om nettene. En mørk kveld ble hun oppmerksom på fargene som rolig endret seg på Ulriken. Hun slukket lyset og satt seg ned i en god stol for å følge fargeskiftningene. Det neste som skjer er at hun våkner og det er morgen!  At Lysdansen har denne effekten er fascinerende.

Foto: Algot Kristoffer Peterson

Ektepar sover med gardinen fratrukket

 

Fra et pensjonistektepar på Landås kom en hilsen og takk for Lysdansen. Med soverommet mot Ulriken og Lysdansen hadde de sluttet å trekke for gardinene når de gikk for å legge seg om kvelden.

Jenten som måtte se det lilla lyset før hun la seg...

 

Under kulturbyåret i Bergen, var det en pappa som sendte melding til oss om datteren som nektet å legge seg til å sove før hun fikk se sine yndlingsfarger. Dette syntes vi var så hyggelig at hun og pappaen ble invitert til gjenåpningen av Lysdansen.

Romantikk på tur

 

Vi kjenner også til måneskinnsturer langs Svartediket hvor Lysdansen har stjålet showet. Mer sier vi ikke om den saken.

Lange toalettbesøk på Hordnes i Fana

 

Vi fikk også en hilsen fra en mann i Fana. Gjennom det lille vinduet oppe på veggen bak toalettskålen har han klar utsikt mot Lysdansen. Ikke ulikt vår venn på Askøy (se opp på siden her) har Lysdansen en evne til å ”fange og holde blikket”. Han kom ikke ut av transen før konen ropte og lurte på hva han brukte så lang tid for.

Foto: Algot Kristoffer Peterson

Vi ønsker gjerne å høre fra deg om du har en spesiell historie knyttet til lysdansen. Send oss en mail om du ønsker å dele.

bottom of page